U heeft een nieuwere versie nodig van Adobe Flash Player om de flashmovie te bekijken.

Get Adobe Flash player

Pittige paprika mayonaise

paprika mayo Deze sublieme mayonaise is niet alleen geschikt voor alle vleesgerechten van de barbeque maar probeer het ook maar eens op een broodje met vleeswaren, bv: rosbief of ham.


Ingrediënten

  • 4 grote gele paprika´s
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1/2 theelepel pittige paprikapoeder
  • peper, zout
  • aromat

Bereidingswijze

Paprika´s wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en paprika´s in grove stukken snijden. Ui en knoflook pellen en in grove stukken snijden. Olie verhitten en uit en knoflook roerend glazig bakken. Paprika erbij en even meebakken. Zoveel water toevoegen tot paprika´s bijna onderstaan. Bouillon tabletten erbij en aan de kook brengen. ± 10 minuten zachtjes koken.
Pureren met staafmixer. Paprikapoeder en dille toevoegen en goed roeren. Eventueel op smaak maken met wat aromat, peper en zout.

afdrukken

france zuidwest Waar komt dit recept vandaan?

wereldkeuken

italiaans kookboekBeginnende met de typische componenten van de Italiaanse keuken...meer
japans kookboekHet Easy Japanese Kookboek toont stap voor stap hoe u een keur aan gerechten...meer
thais kookboekDit boekje staat boordevol ideeën voor het zelf maken van diverse soorten...meer

colofon

Uitgeverij Cuisine
Industrielaan 156
5481 KH Schijndel
073 54667790

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
van 09:00 tot 17:00 uur
Zaterdag
van 09:00 tot 16:00 uur
Zondag
Gesloten